Maak de striukjes witlof schoon en kook ze in een pan met weinig water en een beetje zout in circa 10 minuten beetgaar. Snijd intussen de kaas in 8 dunne plakjes. Laat de struikjes witlof in een vergiet goed uitlekken en afkoelen tot lauw.
Snijd de struikjes in de lengte doormidden en leg er een plakje kaas tussen. Wikkel rond elk struikje 2 plakjes ontbijtspek, zodat er geen witlof meer te zien is.
Vet een ovenschaal in en leg de spek-witlofpakketjes er naast elkaar in. Sprenkel de olie erover.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de spek-witlofpakketjes in circa 25 minuten kanpperig bruin. Lekker met aardappelpuree.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |